logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Cursusaanbod

Je vindt hier de cursussen en opleidingen (o.a. over het LACCS-programma en Vijf olifanten) die de komende tijd van start gaan.
Opleidingen die al zijn begonnen, staan niet in dit overzicht. Voor alle vragen over de cursussen kun je contact opnemen met ons cursus-secretariaat. Voor incompany-trainingen maken wij graag een voorstel op maat.

 

11
sept
2018

11 september 2018 - 2 juli 2019
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
€ 4.300, vrij van BTW, incl. koffie/thee. Excl. boeken en lunches.
Zorg en onderwijs aan kinderen en volwassenen met EVMB (post-hbo)

Als begeleider in de zorg of als leerkracht op een school heb je specifieke expertise en competenties nodig om kinderen en volwassen met EMB goed te ondersteunen. De reguliere (HBO) opleidingen voor begeleiders en leerkrachten besteden hier niet of nauwelijks aandacht aan. Met deze opleiding (20 dagen) bereik je de benodigde verdieping en ontwikkel je praktische vaardigheden. We doen dit aan de hand van het LACCS-programma. Wij verzorgen deze training al jaren in samenwerking met GITP-PAO.

€ 4.300
18
sept
2018

18 september 2018 - 30 oktober 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
Ondersteunen van mensen met EVMB - voor behandelaren (LACCS-basiscursus) Een driedaagse LACCS-basiscursus voor behandelaren (zoals artsen, therapeuten en gedragskundigen) die werkzaam zijn in zorg of onderwijs voor kinderen/volwassenen met EVMB. In de cursus leer je deze specifieke doelgroep kennen en begrijpen. Je maakt kennis met het kader voor een goed leven (LACCS), waarbinnen je afwegingen kunt maken over de inzet van medische of therapeutische interventies. Dit helpt je om zinvolle en haalbare behandeldoelen opstellen en uitvoeren.
€ 775
25
sept
2018

25 september 2018 - 10 oktober 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2850, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
LACCS-programma in de praktijk- voor MBO'ers

Een 11-daagse opleiding voor onderwijsondersteuners en begeleiders van kinderen en volwassenen met EVMB. Tijdens de lesdagen gaan we praktisch en ervaringsgericht in op het ontwikkelingsdenken, de LACCS-waarden en de LACCS-gebieden. Je leert de EVMB-doelgroep beter kennen en begrijpen. Je leert werken met het LACCS-programma, op basis waarvan je keuzes maakt in bijvoorbeeld activiteiten en lesrooster. Je leert op basis hiervan zinvolle en haalbare activiteiten en lessen op te stellen en uit te voeren.

€ 2.850
25
sept
2018

25 september 2018 - 9 oktober 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
550 euro, inclusief lunch
Neuropsychologie bij mensen met EVMB

Deze 2daagse cursus gaat in op de vraag wat de neuropsychologische kennis kan betekenen in de begeleiding van kinderen en volwassenen met een EVMB. Hoe kan je omgaan met de (vaak ingewikkelde) neurologische termen in het dossier? Wat betekenen ze voor de begeleiding van de cliënt? Er is aandacht voor de emotieverwerking, leren en reguleren. Er wordt ingegaan op hoe je LACCS kan verstaan in termen van de werking van de hersenen.

€ 550 10
01
nov
2018

1 november 2018 - 21 februari 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 1025, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch
Informatieverwerking en EVMB, hoe werkt dat?

Het verwerken van alle informatie is een bijzonder en complex proces dat plaatsvindt in je hersenen. Het hangt sterk samen met de alertheid, de mate waarin je ‘erbij’ bent. In deze vierdaagse cursus nemen we je mee in de wondere wereld van de informatieverwerking! De cursus is voor professionals (begeleiders, leerkrachten, gedragsdeskundigen) én voor ouders.

€ 1.025 11
05
nov
2018

5 november 2018 - 10 december 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
Ondersteunen van mensen met EVMB - voor behandelaren (LACCS-basiscursus)

Een driedaagse LACCS-basiscursus voor behandelaren (zoals artsen, therapeuten en gedragskundigen) die werkzaam zijn in zorg of onderwijs voor kinderen/volwassenen met EVMB. In de cursus leer je deze specifieke doelgroep kennen en begrijpen. Je maakt kennis met het kader voor een goed leven (LACCS), waarbinnen je afwegingen kunt maken over de inzet van medische of therapeutische interventies. Dit helpt je om zinvolle en haalbare behandeldoelen opstellen en uitvoeren.

€ 775 6
13
nov
2018

13 november 2018 - 11 juni 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 1100,- vrij van BTW, incl. koffie/thee
Verschil maken in de praktijk: verdiepend intervisietraject voor LACCS-begeleiders en gedragskundigen

Nieuw in ons aanbod! Met een klein groepje LACCS-kenners ga je 6 dagdelen intensief aan de slag. We wisselen ervaringen uit, verdiepen de LACCS-kennis, analyseren video-opnamen en coachen elkaar. Geen cursus dus, maar een verdiepend intervisietraject.

€ 1.100 2
11
dec
2018

11 december 2018 - 18 juni 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 1300, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Vijf olifanten - voor contact-coaches

Een vierdaagse cursus voor contact-coaches (bijvoorbeeld logopedisten en gedragskundigen). In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB. Je leert onder meer welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen.

€ 1.300 3
24
jan
2019

24 januari 2019 10.00 -17.00
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 450, vrij van BTW, incl. koffie/thee/lunch en borrel.
LACCS-dag voor managers en beleidsmakers

Steeds meer organisaties kiezen voor het LACCS-programma voor de ondersteuning van mensen met EVMB. Maar wat betekent het LACCS-programma voor jou als manager? Wat kan jij er als manager mee? Hoe profiteer je optimaal van de (scholings)investering die je doet in de medewerkers? Hoe verhoudt het LACCS-programma zich tot andere opvattingen en methodieken? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de eendaagse scholing voor managers en beleidsmakers.

€ 450 9
31
jan
2019

31 januari 2019
Zwolle
€ 195, vrij van BTW, incl. koffie/thee en een lunch.
Houdingsaspecten in de zorg voor mensen met EVMB

Je weet misschien al veel over het LACCS-programma. Maar in je dagelijkse werk gaat het voor een belangrijk deel ook over hoe je doet en wie je bent: je uitstraling, de rust die je (niet) uitstraalt, hoe je omgaat met stress. Daar gaat deze 1-daagse training over.

€ 195 16

Cursussen waarvoor de inschrijving binnenkort start

ASS: hoe het werkt en wat er werkt

Nog onbekend
Nog onbekend

button dgmDeze zesdaagse cursus is voor begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken (of willen werken). Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches en autisme-coaches zijn van harte welkom. Een aantal mensen met ASS heeft een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering evan de cursus.

Lees meer...