logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Cursusaanbod

Je vindt hier de cursussen en opleidingen (o.a. over het LACCS-programma en Vijf olifanten) die de komende tijd van start gaan.
Opleidingen die al zijn begonnen, staan niet in dit overzicht. Voor alle vragen over de cursussen kun je contact opnemen met ons cursus-secretariaat. Voor incompany-trainingen maken wij graag een voorstel op maat.

 

20
mrt
2018

20 maart 2018 - 2 oktober 2018
Regardz Event Center De Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Regardz Event Center De Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Stationsplein 1
€ 2.180, vrij van BTW, incl. koffie/thee. Excl. boeken en lunches.
EMB-leergang voor gedragskundigen *VOL*

Tijdens deze leergang kun je je als gedragswetenschapper specialiseren op de problematiek van mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De leergang heeft een brede opzet en richt zich op alle aspecten van de zorg voor mensen met EMB waarmee je te maken krijgt. We doen dit aan de hand van het LACCS-programma. Je brengt verdieping aan door steeds de verbinding te leggen met de casussen die je zelf inbrengt. Wij verzorgen deze leergang al jaren samen met GITP-PAO.

€ 2.180
03
apr
2018

3 april 2018
Zwolle
€ 195, vrij van BTW, incl. koffie/thee en een lunch.
Houdingsaspecten in de zorg voor mensen met EVMB

Je weet misschien al veel over het LACCS-programma. Maar in je dagelijkse werk gaat het voor een belangrijk deel ook over hoe je doet en wie je bent: je uitstraling, de rust die je (niet) uitstraalt, hoe je omgaat met stress. Daar gaat deze eendaagse training over.

€ 195 1
20
apr
2018

20 april 2018 - 6 juli 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2300, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Opleiding tot LACCS-trainer Wil je jouw kennis over LACCS-waarden en het ontwikkelingsdenken overbrengen anderen binnen jouw organisatie? Dat is nog niet zo eenvoudig. Deze vierdaagse opleiding helpt je op weg. Je leert jezelf presenteren, Je gaat aan de slag met activerende werkvormen en leert jezelf presenteren op een manier die bij jou past. Je leert je eigen trainingsmogelijkheden kennen en kent de do’s en don’ts voor het geven van LACCS-scholing binnen je organisatie.
€ 2.300 4
17
mei
2018

17 mei 2018 - 16 mei 2019
Regardz Event Center De Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Regardz Event Center De Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Stationsplein 1
€ 4.300, vrij van BTW, incl. koffie/thee. Excl. boeken en lunches.
Zorg en onderwijs aan kinderen en volwassen met EMB (post-hbo)

Als begeleider in de zorg of als leerkracht op een school heb je specifieke expertise en competenties nodig om kinderen en volwassen met EMB goed te ondersteunen. De reguliere (HBO) opleidingen besteden hier niet of nauwelijks aandacht aan. Met deze opleiding (20 dagen) bereik je de benodigde verdieping en ontwikkel je praktische vaardigheden. We doen dit aan de hand van het LACCS-programma. Wij verzorgen deze training al jaren in samenwerking met GITP-PAO.
Je kunt deze opleiding ook in Amersfoort volgen, startdatum 11 september 2018.

€ 4.300
25
mei
2018

25 mei 2018 - 22 juni 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch
Samenwerken met ouders (EVMB en de driehoek)

In deze driedaagse cursus staat de samenwerking met ouders centraal. We gaan hierbij uit van de theorie van de Driehoekskunde. Een must voor elke professional in de zorg/het onderwijs voor mensen met EVMB. In de cursus wordt duidelijk wat Driehoekskunde is, wat de onderliggende theorie is en wat de waarde ervan kan zijn in het leven van de cliënt en zijn familie. Daarnaast geeft het je handvatten en instrumenten om een positieve bijdrage te leveren aan de driehoek.

€ 775 14
07
juni
2018

7 juni 2018 - 1 november 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 1025, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch
Informatieverwerking en EVMB, hoe werkt dat?

Het verwerken van alle informatie is een bijzonder en complex proces dat plaatsvindt in je hersenen. Het hangt sterk samen met de alertheid, de mate waarin je ‘erbij’ bent. In deze vierdaagse cursus nemen we je mee in de wondere wereld van de informatieverwerking! De cursus is voor professionals (begeleiders, leerkrachten, gedragsdeskundigen) én voor ouders.

€ 1.025 8
11
sept
2018

11 september 2018 - 2 juli 2019
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
€ 4.300, vrij van BTW, incl. koffie/thee. Excl. boeken en lunches.
Zorg en onderwijs aan kinderen en volwassenen met EVMB (post-hbo)

Als begeleider in de zorg of als leerkracht op een school heb je specifieke expertise en competenties nodig om kinderen en volwassen met EMB goed te ondersteunen. De reguliere (HBO) opleidingen voor begeleiders en leerkrachten besteden hier niet of nauwelijks aandacht aan. Met deze opleiding (20 dagen) bereik je de benodigde verdieping en ontwikkel je praktische vaardigheden. We doen dit aan de hand van het LACCS-programma. Wij verzorgen deze training al jaren in samenwerking met GITP-PAO.
Je kunt deze opleiding ook in Zwolle volgen, startdatum 17 mei 2018.

€ 4.300
18
sept
2018

18 september 2018 - 30 oktober 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
Ondersteunen van mensen met EVMB - voor behandelaren (LACCS-basiscursus) Een driedaagse LACCS-basiscursus voor behandelaren (zoals artsen, therapeuten en gedragskundigen) die werkzaam zijn in zorg of onderwijs voor kinderen/volwassenen met EVMB. In de cursus leer je deze specifieke doelgroep kennen en begrijpen. Je maakt kennis met het kader voor een goed leven (LACCS), waarbinnen je afwegingen kunt maken over de inzet van medische of therapeutische interventies. Dit helpt je om zinvolle en haalbare behandeldoelen opstellen en uitvoeren.
€ 775 7
25
sept
2018

25 september 2018 - 10 oktober 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2850, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
LACCS-programma in de praktijk- voor MBO'ers Een 11-daagse opleiding voor onderwijsondersteuners en begeleiders van kinderen en volwassenen met EVMB. Tijdens de lesdagen gaan we praktisch en ervaringsgericht in op het ontwikkelingsdenken, de LACCS-waarden en de LACCS-gebieden. Je leert de EVMB-doelgroep beter kennen en begrijpen. Je leert werken met het LACCS-programma, op basis waarvan je keuzes maakt in bijvoorbeeld activiteiten en lesrooster. Je leert op basis hiervan zinvolle en haalbare activiteiten en lessen op te stellen en uit te voeren.
€ 2.850 7
25
sept
2018

25 september 2018 - 9 oktober 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
550 euro, inclusief lunch
Neuropsychologie bij mensen met EVMB

Deze 2daagse cursus gaat in op de vraag wat de neuropsychologische kennis kan betekenen in de begeleiding van kinderen en volwassenen met een EVMB. Hoe kan je omgaan met de (vaak ingewikkelde) neurologische termen in het dossier? Wat betekenen ze voor de begeleiding van de cliënt? Er is aandacht voor de emotieverwerking, leren en reguleren. Er wordt ingegaan op hoe je LACCS kan verstaan in termen van de werking van de hersenen.

€ 550 13
11
dec
2018

11 december 2018 - 26 maart 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 975, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Vijf olifanten - voor contact-coaches

Een driedaagse cursus voor contact-coaches (bijvoorbeeld logopedisten en gedragskundigen). In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB. Je leert onder meer welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen.

€ 975 9

Cursussen waarvoor de inschrijving binnenkort start

ASS: hoe het werkt en wat er werkt

Nog onbekend
Nog onbekend

button dgmDeze zesdaagse cursus is voor begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken (of willen werken). Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches en autisme-coaches zijn van harte welkom. Een aantal mensen met ASS heeft een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering evan de cursus.

Lees meer...

Opleiding tot LACCS-coach

Nog onbekend
  Zwolle

button laccsJe weet inmiddels veel over de LACCS-waarden en over het ontwikkelingsdenken. In deze driedaagse cursus leer je om collega's op de werkvloer te coachen in het werken met LACCS. Als coach ondersteun je begeleiders en leerkrachten bij de vertaling van hun LACCS-kennis in hun basishouding en in het dagprogramma.

Lees meer...