logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Cursusaanbod

Je vindt hier de cursussen en opleidingen (o.a. over het LACCS-programma en Vijf olifanten) die de komende tijd van start gaan.
Opleidingen die al zijn begonnen, staan niet in dit overzicht. Voor alle vragen over de cursussen kun je contact opnemen met ons cursus-secretariaat. Voor incompany-trainingen maken wij graag een voorstel op maat.

 

19
sept
2017

19 september 2017 - 14 december 2017
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 975, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.

*VOL*

Een driedaagse cursus voor contact-coaches (bijvoorbeeld logopedisten en gedragskundigen). In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB. Je leert onder meer welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen. 

€ 975
09
okt
2017

9 oktober 2017 - 20 november 2017
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Een driedaagse cursus voor behandelaren (zoals artsen, therapeuten en gedragskundigen) die werkzaam zijn in zorg of onderwijs voor kinderen/volwassenen met EVMB. In de cursus leer je deze specifieke doelgroep kennen en begrijpen. Je maakt kennis met het kader voor een goed leven (LACCS), waarbinnen je afwegingen kunt maken over de inzet van medische of therapeutische interventies. Dit helpt je om zinvolle en haalbare behandeldoelen opstellen en uitvoeren.
€ 775
10
okt
2017

10 oktober 2017 - 6 februari 2018
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
€ 2180, vrij van BTW, inclusief toegang tot de digitale leeromgeving, koffie en thee. Exclusief boeken en lunches.
Tijdens deze leergang kun je je als gedragswetenschapper specialiseren op de problematiek van mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De leergang heeft een brede opzet en richt zich op alle aspecten van de zorg voor mensen met EMB waarmee je te maken krijgt. We doen dit aan de hand van het LACCS-programma. Je brengt verdieping aan door steeds de verbinding te leggen met de casussen die je zelf inbrengt. Wij verzorgen deze leergang al jaren samen met GITP-PAO.
€ 2.180
14
nov
2017

14 november 2017 - 8 november 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2850, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
Een 11-daagse opleiding voor onderwijsondersteuners en begeleiders van kinderen en volwassenen met EVMB. Tijdens de lesdagen gaan we praktisch en ervaringsgericht in op het ontwikkelingsdenken, de LACCS-waarden en de LACCS-gebieden. Je leert de EVMB-doelgroep beter kennen en begrijpen. Je leert werken met het LACCS-programma, op basis waarvan je keuzes maakt in bijvoorbeeld activiteiten en lesrooster. Je leert op basis hiervan zinvolle en haalbare activiteiten en lessen op te stellen en uit te voeren.
€ 2.850
16
nov
2017

16 november 2017 - 29 november 2018
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Regardz Meeting Center De Eenhoorn, Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
€ 4.300 (vrij van BTW), inclusief toegang tot de digitale leeromgeving, koffie en thee. Exclusief boeken en lunches.

Voor de ondersteuning van mensen met EVMB heb je als begeleider specifieke expertise en competenties nodig. In de reguliere (hbo) opleidingen voor begeleiders komt deze doelgroep niet of nauwelijks aan bod. Met deze post hbo-opleiding (20 dagen bereik je de benodigde verdieping en ontwikkel je praktische vaardigheden (op basis van het LACCS-programma). Wij verzorgen deze training al jaren in samenwerking met GITP-PAO. 

€ 4.300
15
feb
2018

15 februari 2018 10.00 -17.00
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 450, vrij van BTW, inclusief koffie, thee, lunch en afsluitende borrel.
Steeds meer organisaties kiezen voor het LACCS-programma voor de ondersteuning van mensen met EVMB. Maar wat betekent het LACCS-programma voor jou als manager? Wat kan jij er als manager mee? Hoe profiteer je optimaal van de (scholings)investering die je doet in de medewerkers? Hoe verhoudt het LACCS-programma zich tot andere opvattingen en methodieken? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de eendaagse scholing voor managers en beleidsmakers.
€ 450

Cursussen waarvoor de inschrijving binnenkort start

ASS: hoe het werkt en wat er werkt

Nog onbekend
  Zwolle

button dgmDeze zesdaagse cursus is voor begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken (of willen werken). Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches en autisme-coaches zijn van harte welkom. Een aantal mensen met ASS heeft een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering evan de cursus.

Lees meer...

Houdingsaspecten in de zorg voor mensen met EVMB

Nog onbekend
  Zwolle

button dgmJe weet misschien al veel over het LACCS-programma. Maar in je dagelijkse werk gaat het voor een belangrijk deel ook over hoe je doet en wie je bent: je uitstraling, de rust die je (niet) uitstraalt, hoe je omgaat met stress. Daar gaat deze eendaagse training over. 

Lees meer...

Opleiding tot LACCS-coach

Nog onbekend
  Zwolle

button laccsJe weet inmiddels veel over de LACCS-waarden en over het ontwikkelingsdenken. In deze driedaagse cursus leer je om collega's op de werkvloer te coachen in het werken met LACCS. Als coach ondersteun je begeleiders en leerkrachten bij de vertaling van hun LACCS-kennis in hun basishouding en in het dagprogramma.

Lees meer...