logo
Diagnostiek en behandeling

advies 288px

Vraag je je af wat er aan de hand is met je kind, leerling of cliënt met een verstandelijke beperking? Hoe het komt dat hij bijvoorbeeld contact afweert? Wil je meer inzicht krijgen in zijn ontwikkelingsniveau? Of de manier waarop hij prikkels en informatie verwerkt? Wij helpen bij het beantwoorden van individuele vragen.
Lees meer 

 
Advies over teams, groepen en organisaties

Advies teamsWil je op een andere manier gaan werken om de kwaliteit van zorg te verbeteren, maar weet je nog niet precies hoe? Wil je het LACCS-programma implementeren en heb je hulp nodig bij het implememtatieplan? Wil je een specifieke groep of woonvorm opzetten? Wij adviseren en begeleiden je hierbij graag. Wij kunnen met je meedenken over de keuze van passende werkwijzen en/ of methoden. We kunnen adviseren over de integratie van de oude werkwijze en de nieuw gekozen aanpak. Ook bij de uitvoering van het  (implementatie)plan kunnen we ondersteuning bieden. Wij werken ook regelmatig voor woonvormen die door ouders zijn opgezet, de zogenaamde ouderinitiatieven. We kunnen ondersteuning bieden bij het ontwerp van de woning tot de begeleiding van de bewoners - en alles wat daar tussen zit!
Lees meer 

 
Individuele coaching

coaching

Je kunt jouw medewerkers door ons laten begeleiden of coachen. Het kan gaan om gedragsdeskundigen, teamleiders, begeleiders of leerkrachten. De coaching kan zowel in een individueel traject als in groepsverband plaatsvinden. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in een individueel coachingstraject. Wij coachen op het versterken van talenten. Talenten van individuele mensen en talenten van groepen. We richten ons op eigen kracht: hoe kom je in je kracht en hoe blijf je in je kracht? 
Lees meer 

 
Teamcoaching

TeamcoachingWe kunnen ook jouw team(s) coachen. Teams die beter willen leren samenwerken, teams die niet verder komen, teams die iets nieuws moeten leren. Hoe zorg je dat je samen, met al die verschillende talenten, de klus klaart? Hoe benut en versterk je elkaar? Wij worden vaak gevraagd voor het begeleiden van ‘moeilijke teams’. Onze aanpak is ondermeer een inhoudelijke: samen met het team aan de slag met (nieuwe) inhoudelijke kaders en handvatten. Daardoor ervaart iedereen direct hoe dit uitpakt voor eigen cliënten. Of merkt men hoe anders een discussie kan verlopen. We coachen ook het proces: hoe versterken mensen elkaar, zowel positief als negatief? Welke rollen en motivaties zitten in het team en hoe is het evenwicht? Welke belemmerende overtuigingen spelen bijvoorbeeld een rol in het vormgeven van de ondersteuning?
Lees meer 

 
Scholing
scholing 288px2

Van studiemiddag tot uitgebreid scholingstraject, om nieuwe kennis of vaardigheden eigen te maken of om een team ‘in beweging’ te krijgen: wij verzorgen persoonlijke cursussen die aansluiten bij jouw vraag en situatie. Dit kan in-company plaatsvinden. Ook hebben we een uitgebreid aanbod van cursussen met een open inschrijving. De meeste cursussen gaan over (delen van) het LACCS-programma of over onze methode Vijf olifanten. Ook worden wij vaak gevraagd om scholing te verzorgen over alertheid & informatieverwerking, contact & communicatie, stimulerende tijdsbesteding en de combinatie autisme en EVMB. 
Lees meer